Op woensdag 20 februari duikt de BètaBreak in de wereld van kweekvlees.

Detail Summary
Datum 20 februari 2019
Tijd 12:00 - 13:00

Gekweekt vlees op ons bord is iets waar velen van ons niet op kunnen wachten. Veel mensen hebben het eten van vlees opgegeven vanwege de schade aan het milieu, het lijden van de dieren, voor hun gezondheid, en om allerlei andere redenen. Vaak met pijn in het hart, want zelfs degenen die ervoor kiezen om zich ervan te onthouden, houden meestal wel van vlees. Voor een groot deel van de veganisten en vegetariërs (en ook vleesconsumenten) is vlees dat in een laboratorium wordt gegroeid een welkome aanvulling op hun dieet.

Maar hoe ver is de technologie als het gaat om het het kweken van vlees? Hoe wordt dat kweekvlees gemaakt? Zijn er betere oplossingen? Hoe moet het worden gereguleerd? En wat betekenen de ontwikkelingen op dit gebied voor de conventionele vleesproductie?

Al deze vragen zullen worden gesteld (en beantwoord!) tijdens de BètaBreak van februari. Als je meer wilt weten over de toekomst van vlees van het laboratorium, mis dit evenement dan niet!

De sprekers

- Daan Luining (Kweekvleesbedrijf Meatable)

- Karin Verzijden (Food regulation advocaat bij Axon Lawyers)

- Bert Urlings (Corporate Director Quality Assurance and Public Affairs at Vion Food)

Volg de BètaBreak op Facebook

BètaBreak

Tijdens de maandelijkse BètaBreak bespreken voor- en tegenstanders een actueel bèta-probleem. De BètaBreak is een initiatief van bèta-studenten aan de UvA, ondersteund door de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Science Park 904

1098 XH Amsterdam