Van 24-26 oktober vindt de jaarlijkse internationale ‘AIS Conference’ plaats. Dit jaar bij de Universiteit van Amsterdam georganiseerd door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS). De conferentie brengt interdisciplinaire onderzoekers, onderwijsprofessionals, studenten, medewerkers en alumni van over de hele wereld bij elkaar.

Naar call for proposal

Conferentie thema

Het thema dit jaar is ‘Interdisciplinarity in Global Contexts’. Aangezien een onderscheidend kenmerk van interdisciplinariteit is om vraagstukken niet alleen te abstraheren of isoleren, maar in plaats daarvan te benaderen in hun context ten opzichte van de wereld en de realiteit, vragen we van de deelnemers van deze conferentie naar de globale en lokale aspecten van hun interdisciplinaire onderzoek en onderwijs te kijken.

Heb je te maken met globale aspecten bij je interdisciplinair onderzoek of onderwijs? Dien dan via www.aisconference2019.nl/callforproposal je voorstel in. Deadline voor het indienen van je voorstel is 1 April. We zijn met name op zoek naar inzendingen die leiden tot debat, stimuleren tot publieksparticipatie of die een levendige dialoog kunnen opwekken.

Deze internationale conferentie is Engelstalig en onderverdeeld in vier subthema’s:
Thema 1- ‘Addressing local and global contexts in research and education’
Thema 2- ‘People, concepts, and methods crossing borders’
Thema 3- ‘Methodologies of interdisciplinary education and research’
Thema 4- ‘Adjusting interdisciplinarity towards future challenges’

Voor meer info over de subthema’s ga naar www.aisconference2019.nl/callforproposal

Input gevraagd voor ‘Special Sessions’

Om zoveel mogelijk verschillende standpunten van over de hele wereld te verzamelen vragen we om jouw input bij een aantal sessies met thema’s zoals ‘Unheard Voices: Integrating the arts in research on global topics’ of ‘Teaching Interdisciplinary Research’. Deel jouw ervaringen qua onderzoek of onderwijs met de organisatoren van deze sessies. Voor meer info, klik op de links naar de video’s van organisatoren Prof. Valentina Mazzucato en Prof. Iris van der Tuin. Mail je suggesties naar ais2019@uva.nl